Ok det här inlägget är sjukt sent jag vet.... MEN bättre sent än aldrig?
För att få din foundation att hålla längre....

Leta efter en foundation som är Water Resistant! Eller i bästa fall en som är Waterproof. Det är två helt olika saker eftersom att en Water Resistant foundation bara kommer kunna kämpa mot svett och kanske en och annan tår. Den är alltså bara vattenavstötande. Men om du skulle ta ett dopp i poolen med den på så kan jag inte lova att det kommer se så bra ut när du dyker upp. En foundaiton som är waterproof ska dock hålla i alla förhållanden.
Om du inte lyckas hitta något av de ovanstående så är en oljebaserad foundation att föredra. Eftersom att vattenbaserade produkter löses upp av vatten så kommer inte det funka så bra i fuktiga klimat eller om du svettas. Undvik foundations där det står Oil-Free.
För att undvika ögonskugga som smälter och lägger sig i globlinjen...
Här finns det mängder med saker du kan göra!
  • För att konstatera det uppenbara så är en primer ett måste! Jag älskar E.l.f's mineral eyeshadow primer som du hittar här!
  • Se till att du lägger din skugga i flera lager. Helst kräm först och sedan puderskugga över! Det är den ultimata lösningen men det är inte alltid man har tillgång till krämskuggor i alla färger. Därför går det bra att applicera en vanlig puderskugga fast i flera omgångar och en väldigt liten mängd produkt varje gång.
  • Försök att trycka fast färgen på ögonlocket istället för att svepa med penseln eller fingret.
  • Den perfekta kombination är Primer, krämögonskugga, vanlig puderögonskugga i flera lager!

Det här är ett perfekt exempel på ögonskugga som har "Creasat" som jag brukar kalla det efter engelskans "Crease".
För att få eyeliner att hålla finns det en väldigt enkel metod....
Förutom att investera i en vattenfast eyeliner så räcker det att följa samma metoder som jag pratade om i ögonskugge-delen. Nämnligen att alltid sätta en kräm med puder. Svart ögonskugga eller vanligt transparent puder spelar ingen roll!
För att få rougen att hålla...

är det samma metod här med! Kräm rouge + puder rouge=:)
Sätt inte på för mycket dock....

För att få läppfärgen att hålla....

har jag lösningen för er alla!

  • En läppenna är såklart en fantastisk metod. Fyll i hela läpparna med en valfri läppenna och toppa med läppstift.
  • Desto torrare produkt du använder desto längre håller det. Läppenna håller längst sedan läppstift och sist läppglans.
  • För en maximal hållbarhet gäller det att applicera i lager än en gång. Applicera valfri läppenna sedan läppsift. Lägg sedan ett tunt lager papper (om du använer näsdukar så se till att det bara är ett av lagerna) över läpparna och tryck samtidigt som du "pussar" pappret. Samtidigt som du håller pappret över läpparna tar du en puder puff och trycker transparent puder över läppstiftet. Sedan tar du bort pappret och applicerar ett nytt lager läppstift. Gör om prosessen hur många gånger du vill. Desto fler desto bättre med det brukar räcka med en gång:)
Det var allt jag kan komma på för tillfället. Har du några fler tips så får du gärna tala om dom för mig via kommentarerna!
XoXo
Julia


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback