På Naglarna! - Moody Model

Skrivet 2011-02-28 @ 19:01:27
H&M's Moody Model är just nu på mina naglar. jag tycker inte att formulan är lika bra som andra HM nagellack utan faktiskt ganska tjock och trög att jobba med. Det är svårt att få tunna lager men färgen är värt det! Här är resultatet!

De starka ljusen gör att färgen ser mer blå ut än vad den är. Det är egentligen en mycket mörk turkos/grön färg.



Älskar färgen!

XoXo
Julia

Hemma :)

Skrivet 2011-02-27 @ 19:42:34
Jag är hemma igen! Jag ska visa er mitt nya sminkbord och mina grymt coola lampor :P Det blev riktigt fint! Jag har även äntligen köpt Moody Model nagellacket från HM och älskar det!

Jag har en hel del saker att se fram emot och jag tänker dela det mesta med er!
Idag är jag dock för dränkt i skolarbete för att kunna skriva något men det börjar imorgon.

XoXo
Julia

Bra Handkräm

Skrivet 2011-02-25 @ 13:56:22
Tjo!

Sorry att jag inte bloggat de senaste dagarna! Sportlov.. ;)

Jag provade Depends handkräm för första gången igårkväll. Jag är på semester så jag tog med den för att den är liten och praktisk att resa med.
Låt mig bra börja med att säga att den är SJUUUUUKT prafymerad. Den luktar verkligen starkt så är du känslig mot starka dofter eller bara inte gillar att lukta som om du smörjt in händerna med parfym så är den här nog inte för dig. Jag har inget emot doften, den luktar lite som DKNY's Fresh Blossom. :)


Men det som verkligen imponerade på mig var att den inte alls var kladdig. Bara någon minut efter att jag hade applicerat den, så hade den skjunkit in i huden och kändes knappt.

Huden blev så så så mjuk nästan direkt. Riktigt len och skön som sammet. Den är inte så jätte återfuktande och inte så bra för torra eller spruckna händer, men bara i ett mjukgörande syfte måste den vara det bästa jag har provat.

Jag provade DAG versionen, så jag antar att Natt versionen är mycket mer återfuktande och antagligen helt annorlunda.

Depend Handcreme

Pris: 80 kr för 150 ml

XoXo
Julia

Dagens Makeup! - Solsken

Skrivet 2011-02-23 @ 18:09:29
Jag blev lite deprimerad när jag såg snöhögarna utanför mitt fönster... Jag har ett desperat behov av solsken nu så sminkningen fick stå för den biten idag. Gul skugga och lite eyeliner! Världens enklaste.





Hade bokstavligen 5 minuter på mig att sminka mig!

Btw, en rolig video av MakeupbyTiffanyD som visade att det går att göra en hel sminkning under 5 minuter!

klicka här för att kolla in den!

XoXo
Julia

Review: Maybelline Dream Mousse Concealer

Skrivet 2011-02-22 @ 14:03:59

En concealer i drömform... Sant! Det är en helt fantastisk concealer som täcker allt utan ett behov av mycket produkt!

Den håller hela dagen och jag har inte märkt att den kakar sig under ögonen som så många andra concealer gör. Den appliceras bäst med antingen fingrarna som smälter produkten lite och gör att den blandar sig med huden bättre, eller en fluffig pensel som MAC's 224. Den ger lite av en airbrushed effekt och är snabbare än att använda fingrarna.


Den är dessutom otroligt billig! Kostar bara 85 kr på de flesta ställen.




Det jag kan klaga på är att den bara finns i 2 färger... Och båda två är för LJUSA för mig!!!!!

Jag menar... har det någonsin hänt? Jag brukar behöva köpa den ljusaste nyansen och sedan blanda den med massa vit foundation för att få den tillräckligt ljus för min hy. Därför applicerar jag den för foundation så jämnar det ut sig när foundationen kommer på.

Jag kan tänka mig att detta är ett problem för dom med mörkare hy än mig. Det kanske går att hitta i fler färger på ebay eller amazon? Prova det :)

XoXo
Julia

Dagens Makeup!

Skrivet 2011-02-20 @ 17:30:42
Dagens makeup!

En ljusgrå/lila skugga över hela locket och rätt skarpa kontraster i globlinjen. Samma nyans som på locket fast mörkare. Svart eyeliner på vattenlinjen och lite mascara!













XoXo
Julia

Dagens Frisyr!

Skrivet 2011-02-20 @ 17:13:27

Posted in Hår | Kommentarer (0)
Wow! Ännu en dagens frisyr! Visade ju tidigare hur jag såg ut i mina knäppa pailjotter... Här har ni resultatet! Även en liten smygtitt på dagens makeup!





Dagens Makeup kommer snart!

XoXo
Julia


Förberedelser...

Skrivet 2011-02-20 @ 17:07:51

Posted in Hår | Kommentarer (0)
Så här ser jag ut HELT utan smink och med håret uppe i Remingtons papiljotter! Dom finns tyvär inte i sortimentet längre men jaja... Vanliga papiljotter funkar säkert lika bra.



Inte världens vackraste syn, eller hur? :P

XoXo
Julia

Ansiktsmask!

Skrivet 2011-02-20 @ 12:59:35

God dag kära läsare!

Idag på morgonkvisten provade jag en ansiktsmask. Jag är otroligt nöjd med resultatet så jag hade tänkt berätta lite vad jag gjorde.

Det är väldigt väldigt enkelt.

Du Behöver:

1 äggvita
2 msk Honung
2 msk Citronsaft
och/eller
2 msk Apelsinsaft

du kan välja om du vill använda citronsaft, apelsinsaft eller både och. Citronsaft bleker ärr, hjälper mot finnar, minskar rynkor och kontrollerar fet hy.
Apelsinsaft innehåller mängder av c-vitamin vilket frächar upp huden och ger den lyster. Passar för dig med trött, grå och sliten hy. I detta fallet använde jag 1 msk av varje.

Honungen är ett antibakteriellt medel som dödar bakterier i huden och alltså motverkar täppta porer, och finnar. Det är även återfuktande och balanserande för blandhy.

Äggvita verkar samandragande och är bra ifall du har rynkor. Även bra för fet hy. 

Obs! Har du torr hy så kan du använda äggula istället för äggvita! Gulan är riktigt bra för torr hy och är väldigt närande. innehåller svavel och lecitin.

Detta blir en ganska stor mängd som kommer räcka till ca 3 användningar så det jag gjorde var att jag tog en gammal Åhlens travel size flaska och fyllde den med det som blev över. Det kommer jag spara i kylskåpet till nästa vecka.




För att applicera använde jag en Fan Brush som egentligen är till för tavlor. De fan brushes som är till för smink brukar vara lite tjockare och fluffigare. Samt gjorda av naturhår vilket inte funkar så bra för detta...Jag köpte 3 st i olika storlekar på systrarna grene för 19 kr. Den största fungerar FANTASTISKT för detta. Jag kan inte beskriva hur skönt det var att slippa kladda med händer. Det var jätte lätt att få det på precis de ställena man ville ha masken.

jag är säker på att liknande borstar finns i konstaffärer, eller i hobby butiker.



XoXo
Julia

Bra medel för finnar!

Skrivet 2011-02-19 @ 13:49:36
Halloj!

Helg och lov... äntligen!! Ska bli så skönt att få vila lite :)

För några veckor sedan såg jag en video av Xsparkage som rekommenderade äppelcider vinäger som spot treatment för finnar. jag har provat metoden nu i drygt en månad och hade tänk låt er veta vad jag tyckte! Men först...

Här är videon!


Obs! Det verkar inte funka att visa videos direkt i bloggen men titta tillbaka om någon timme så ska vi se om jag kan ha löst problemet. Om du vill se den nu, klicka här! 

Jag sätter på det precis innan jag går och lägger mig, och jag måste säga att det stinker... men det är helt ok. Bättre än massa andra metoder jag har provat!

Det svider lite först, främst om det är en öppen finne eller om den är röd och irriterad men på mig så går det över nästan direkt.

Dagen efter ser jag direkt att finner defenitivt är reducerad i storlek samt att den inte kliar/gör ont längre. Den är inte helt borta men det är en klar förbättring!

Jag provade detta på lite mindre finnar och märken och det funkade inte lika bra. Jag tror att effekten blir störst om det är ett svullet område.

Jag älskar denna metod och kommer klart att fortsätta använda den.
Hon snackade även om att göra ett ansiktsvatten av grönt te, äppelcider vinäger och något som heter Witch Hazel?
jag har ingen aning om vad Witch hazel är för något och om det går att få tag på i sverige... men om jag hittar det så låter jag er veta!

XoXo
Julia

Lite roligt...

Skrivet 2011-02-17 @ 22:07:54
Idag hade jag lite roligt nu på kvällen :P Körde för en HEMSK 80 tals makeup som jag aldrig hade kunnat bära :P men ville ändå visa er för att jag hade sjukt roligt när jag gjorde den! Tog ca 2 minuter dock...



XoXo
Julia

Dagens makeup!

Skrivet 2011-02-16 @ 16:51:25
Skimmer skimmer skimmer! upp till ögonbrynen ger en riktigt härlig metallisk effekt! Tyvär så gör inte kameran skimmret rättvisa... mycket mycket finare i verkligheten.










Läpparna är bara, utan något på!

Xoxo
Julia

PRAO på Mist stockholm!!!!

Skrivet 2011-02-15 @ 17:58:58
Jag är LYCKLIG! Jag har fått en Prao plats på Mist stockholm på entré här i malmö! Dom sa att dom vanligtvis inte tar emot prao elever men att dom gjorde ett undantag för mig för att dom kunde se att detta är vad jag brinner för!

FAN vad kul! Jag kommer få lära mig produktkännedom, och lite mer om att sminka folk och tekniker och sånt! Allt händer vecka 15 så se fram emot det för det kommer bli en megabra bloggvecka fylld med spännande makeuper!



XoXo
Julia

Dagens Makeup!

Skrivet 2011-02-13 @ 15:22:58
Dagens Makeup! Inspirerad av Kardashian Konfidential boken :) Framförallt Kim's sminkning på framsidan. väldigt lite ögonskugga och massvis av eyeliner!




















Om du vill ha det precis som bilden så är det massa med svart eyeliner på vattenlinjen som gäller men jag ville ha looken lite mer neutral!


XoXo
Julia

Dagens Makeup! - Green Fairy

Skrivet 2011-02-12 @ 19:28:25
Idag blev det världens enklaste fest makeup! En grön skir ögonskugga över hela ögonlocket och massor av svart eyeliner. Jag "suddade" ut eyelinern en bit under ögat och la en mörkgrön skugga över.


Läpparna blev lite korall färgade men mest åt det oranga hållet.















Den är enkel men jag tycker ändå att det är ett snyggt sätt att bära upp lite färg :)

XoXo
Julia

På Naglarna!

Skrivet 2011-02-12 @ 11:31:17

Innan Moody Model dyker upp så beslöt jag mig för att visa min nuvarande manikyr. H&M's turkosa hello kitty nagellack under IsaDoras svarta grafitti! jag gillar verkligen effekten :)



XoXo
Julia

Favorit sminkning genom alla tider!

Skrivet 2011-02-11 @ 16:55:40
Älskar denna sminkningen!


Vill ha!

Skrivet 2011-02-10 @ 20:46:38
En kompis till mig hade detta lacket på naglarna idag! Jag blev kär!! Det är såååå fint! Ni kommer nog se en "På Naglarna!" snart med detta lacket i fokus ;)

Från H&M och kostar 39:50!

Färgen heter Moody Model. Som med alla andra HM nagellack förväntar jag mig bra formula och lång hållbarhet. Dom brukar alltid förvåna mig med sin kvalitet!




Vill ni se underbara swatches av detta lack så klicka här! Det kommer ta er till Sminkans blogg och hennes inlägg om detta lack.

XoXo
Julia

Dagens Tips!

Skrivet 2011-02-09 @ 18:23:31
Ett litet Dagens Tips för er som plockar ögonbrynen!

Istället för att dra ut håren rakt ut så prova att lägga pincetten ner mot huden och sedan dra ut stråna längs med huden. Det gör inte like ont och dessutom drar det ut hela håren inklusive allt i hårsäckarna!

Det resulterar i att det tar längre tid för håret att växa ut! Alltså kommer du inte behöva plocka lika ofta!

XoXo
Julia

Dags att rösta!

Skrivet 2011-02-09 @ 18:06:08
Nu är det dags att rösta i Cosmopolitans årliga Beauty Awards! Det finns ett flertal kategorier med underkategorierna Dyrt/billigt. Om du är med och röstar har du chansen att vinna ALLA vinnarprodukterna! Helt galet pris tycker jag!

Vinnarna väljs ut med hjälp av en expert jury, samt rösterna som skickas in innan den 17 mars.

Rösta, Rösta, Rösta!

Klicka på bilden för att komma till röstnings sidan. 





Obs! Du måste vara medlem på www.cosmopolitan.se. Det blir du gratis genom att klicka här!


XoXo
Julia

Dagens Makeup!

Skrivet 2011-02-07 @ 20:19:01
Äntligen en dagens makeup!

Jag har andvänt Cliniques Smoking Sage som enda ögonskugga och jag älskar den! Den är grön utan att vara grön :p Perfekt för er som älskar gröna ögonskuggor men som vill göra det utan att gå fullt ut! Jag vet att den är lite dyrare men jag tycker allvarligt att det är värt det. Den är verkligen helt fantastisk!






På läpparna har jag ett knallrosa läppstift från New Star Cosmetics som tyvär är namnlöst :S

XoXo
Julia

Underverk för Håret!

Skrivet 2011-02-05 @ 16:19:59
Här är ett av mina trick för fantastiskt hår!

Björn Axén Leave in Conditioner! Älskar det!



Luktar jätte gott, fantastisk flaska som sprayar ut en jämn mist utan att man blir duschad i hår treatments!
Men det bästa är att det gör håret supermjukt och glänsande.

Jag har provat en del av Björn Axéns produkter och jag måste säga att alla jag har provat hittills har varit helt fantastiska men mest gillar jag ändå Leave in Conditioner mest.

Den kostar 110 kr för 125 ml vilket är ett helt Ok pris.

Den finns att köpa i Björn Axéns Webbshop här!

Finns även på www.grooming.se eller www.eleven.se.

Och har jag inte fel så har jag sett den på Åhlens också!

XoXo
Julia

Dagens Makeup!

Skrivet 2011-02-03 @ 09:21:41
Klassisk sminkning med bara lite brun skugga i globlinjen och kraftig eyeliner!





XoXo
Julia

På Naglarna!

Skrivet 2011-02-02 @ 22:28:00

Idag bär jag IsaDoras Grafitti lack med ett lack från Maybelline som tyvär inte finns i deras sortiment längre! De tog ju bort alla deras gamla nagellack och ersatte dom med den nya Forever Strong (som btw låter som titeln på ett pop album) serien.







Jag måste säga att det absolut viktigaste när du använder Grafitti är att du använder ett överlack! utan överlacket är det som något grått och dött men med överlacket blir det intensivt, svart och vackert! Det får verkligen liv, en helt otroligt skillnad! Jag gillar depends överlack förvånansvärt mycket så prova den om du är intresserad av att köpa ett nytt!


Jag älskar att varje nagel blir helt unik! Ingen annan i hela världen har naglar som ser ut som mina!

XoXo
Julia



Inspiration....

Skrivet 2011-02-01 @ 21:09:07

Detta är ett fantastiskt mästerverk skapat av Judy Chin! Älskar looken och tycker att den är jätte inspirerande även om det kanske inte direkt är något man skulle bära till skolan....




XoXo
Julia