Här kommer receptet jag lovade! Dock lite sent....
OBS! Läs igenom HELA receptet innan du börjar!
Ingredienser:
Till degen:
200 g smält smör (jag vet... sjukt mkt. men men! Vad gör man!)
5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Till fyllningen:
600 g rabarber
2 msk potatismjöl (som hjälper till att suga upp vätskan så att det inte blir en stor blöt pöl!)
1 dl socker
sätt ugnen på 200 grader!
Skala rabarbern om det behövs och skär den ca 1 cm tjocka bitar.
Smält smöret på svagaste värmen och låt det svalna av (du behöver inte låta det svalna).
Blanda under tiden de övriga ingredienserna till degen med en gaffel i en bunke.
Häll i smöret och arbeta snabbt ihop en deg. Tumma ut ca 2/3 av degen i en pajform!
Strö över lite av potatismjölet.
Blanda resten av potatismjölet och sockret till fyllningen i en skål.
Varva 2-3 lager med rabarber och socker/potatismjöl blandningen.
grädda pajen i ca 30 minuter!
KLART!
Kommentarer
Trackback